18+

Treść tylko dla pełnoletnich

Kolejna strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich. Jeśli chcesz do niej dotrzeć, wybierz niżej odpowiedni przycisk!

Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Nasze dzieci lubią śmieciowe jedzenie. Zobacz, co znajduje się w ich posiłkach [RAPORT]

Stephanie Marsh
Jak twierdzi, sam nie jest pewien, jak wysoki jest poziom jego paranoi, ale podejrzewa, że jego odkrycia mogły odbić się na jego żonie - niedawno zauważył, że zaczęła wypytywać kelnerów, skąd pochodzi mięso serwowane w ich restauracjach. Wyraźniej widać to po jego dzieciach. Gdy całą rodziną idą na zakupy do supermarketu, zachęca je do udziału w polowaniu. Wyzwanie: znaleźć płatki śniadaniowe zawierające mniej niż 5 g cukru.

Zabawne, że ktoś o tak nienagannych nawykach żywieniowych jak Moss ma jedną słabość: chipsy. W toku swojego śledztwa dowiedział się, że chipsy ziemniaczane to pierwsza i najważniejsza przyczyna otyłości wśród Amerykanów. Jeśli jesteście wystarczająco dojrzali, by pamiętać, jak chipsy smakowały, wyglądały i pachniały w latach 80., to pewnie zastanawiacie się, dlaczego dziś o wiele trudniej oprzeć się tym smakołykom. Moss poznał ich tajemnicę. Po włożeniu do ust niemal od razu wyczuwa się sól, tłumaczy. 

- Producenci soli nazywają ten efekt wybuchem smaku. Poza solą chipsy ziemniaczane zawierają ogromne ilości tłuszczu - doznania smakowe, mówiąc językiem branży, owo rozkoszne ciepło, jakie ogarnia nas po wgryzieniu się w miękki ser czy pieczonego kurczaka. Tłuszcz jest dwa razy bardziej kaloryczny niż cukier, a skrobia zawiera mnóstwo cukru.


Zobacz koniecznie: Z kraju i ze świata, najlepsze ekskluzywne treści tylko w Polsce The Times
Jak twierdzi, sam nie jest pewien, jak wysoki jest poziom jego paranoi, ale podejrzewa, że jego odkrycia mogły odbić się na jego żonie - niedawno zauważył, że zaczęła wypytywać kelnerów, skąd pochodzi mięso serwowane w ich restauracjach. Wyraźniej widać to po jego dzieciach. Gdy całą rodziną idą na zakupy do supermarketu, zachęca je do udziału w polowaniu. Wyzwanie: znaleźć płatki śniadaniowe zawierające mniej niż 5 g cukru. Zabawne, że ktoś o tak nienagannych nawykach żywieniowych jak Moss ma jedną słabość: chipsy. W toku swojego śledztwa dowiedział się, że chipsy ziemniaczane to pierwsza i najważniejsza przyczyna otyłości wśród Amerykanów. Jeśli jesteście wystarczająco dojrzali, by pamiętać, jak chipsy smakowały, wyglądały i pachniały w latach 80., to pewnie zastanawiacie się, dlaczego dziś o wiele trudniej oprzeć się tym smakołykom. Moss poznał ich tajemnicę. Po włożeniu do ust niemal od razu wyczuwa się sól, tłumaczy. - Producenci soli nazywają ten efekt wybuchem smaku. Poza solą chipsy ziemniaczane zawierają ogromne ilości tłuszczu - doznania smakowe, mówiąc językiem branży, owo rozkoszne ciepło, jakie ogarnia nas po wgryzieniu się w miękki ser czy pieczonego kurczaka. Tłuszcz jest dwa razy bardziej kaloryczny niż cukier, a skrobia zawiera mnóstwo cukru. Zobacz koniecznie: Z kraju i ze świata, najlepsze ekskluzywne treści tylko w Polsce The Times fot. Polskapresse
Zdemaskowanie skandalu ze skażonym mięsem pokazało, jak groźna może być dla naszego zdrowia przetworzona żywność. Pamiętajmy o tym, gdy patrzymy na nasze pociechy objadające się chipsami, bo nasze dzieci lubią śmieciowe jedzenie. Sprawdź, co znajduje się w ich posiłkach!
emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Surówka z rzodkiewki

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na warszawa.naszemiasto.pl Nasze Miasto