MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 28
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Kuchnia naszych przodków często jest kojarzona nie z tymi...
fot. Gabriela Jasińska

Ostrygi, boleń i szafran zamiast bigosu i pierogów. Jak wyglądała prawdziwa kuchnia staropolska?

Kuchnia naszych przodków często jest kojarzona nie z tymi daniami, z którymi powinna. Skupiamy się na takich potrawach jak zrazy czy śledzie w oleju i nazywamy to daniem polskim, kiedy nie do końca tak jest. Nie wiemy tego, jak różnorodna i bogata była kuchnia naszych przodków. O tym, jaka naprawdę była i jest kuchnia staropolska, rozmawialiśmy z Dawidem Budzichem półfinalistą programu MasterChef, z wykształcenia jest fooddesignerem, w którego warsztatach z kuchni staropolskiej mieliśmy przyjemność uczestniczyć. Dalsza część tekstu poniżej.

Zobacz również

Poważny wypadek karetki w Poznaniu. Wiozła pacjenta. Trzy osoby są ranne

Poważny wypadek karetki w Poznaniu. Wiozła pacjenta. Trzy osoby są ranne

Gra świętokrzyska klasa A, grupa 2. Przed nami 19. kolejka [WYNIKI, TABELA]

Gra świętokrzyska klasa A, grupa 2. Przed nami 19. kolejka [WYNIKI, TABELA]

Polecamy

Jak wakacyjny rejs, to tylko tam! Czekają na ciebie niezapomniane przygody

Jak wakacyjny rejs, to tylko tam! Czekają na ciebie niezapomniane przygody

Rozpoczęły się zapisy na Poland Business Run 2024. Ilość miejsc jest ograniczona

Rozpoczęły się zapisy na Poland Business Run 2024. Ilość miejsc jest ograniczona

Lecisz do Włoch? Odwiedź Monte Cassino. W tym roku szczególnie warto tam być

Lecisz do Włoch? Odwiedź Monte Cassino. W tym roku szczególnie warto tam być