MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 29
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Kuchnia naszych przodków często jest kojarzona nie z tymi...
fot. Gabriela Jasińska

Ostrygi, boleń i szafran zamiast bigosu i pierogów. Jak wyglądała prawdziwa kuchnia staropolska?

Kuchnia naszych przodków często jest kojarzona nie z tymi daniami, z którymi powinna. Skupiamy się na takich potrawach jak zrazy czy śledzie w oleju i nazywamy to daniem polskim, kiedy nie do końca tak jest. Nie wiemy tego, jak różnorodna i bogata była kuchnia naszych przodków. O tym, jaka naprawdę była i jest kuchnia staropolska, rozmawialiśmy z Dawidem Budzichem półfinalistą programu MasterChef, z wykształcenia jest fooddesignerem, w którego warsztatach z kuchni staropolskiej mieliśmy przyjemność uczestniczyć. Dalsza część tekstu poniżej.

Zobacz również

Moder po meczu z Francją: Możemy rywalizować z najlepszymi drużynami na świecie

Moder po meczu z Francją: Możemy rywalizować z najlepszymi drużynami na świecie

Wielkie otwarcie burgerowni "Krowa Mać!" w Ostrowcu Świętokrzyskim [ZDJĘCIA]

Wielkie otwarcie burgerowni "Krowa Mać!" w Ostrowcu Świętokrzyskim [ZDJĘCIA]

Polecamy

Pomysł na wakacje: odwiedź Czeski Raj. Sprawdzamy najciekawsze atrakcje

Pomysł na wakacje: odwiedź Czeski Raj. Sprawdzamy najciekawsze atrakcje

Biżuteria i weekend w SPA dla nauczyciela? W sieci zawrzało

Biżuteria i weekend w SPA dla nauczyciela? W sieci zawrzało

Niebezpieczna sytuacja na ekspresówce. "Z zadrapaniami i bez butów szedł trasą S7"

Niebezpieczna sytuacja na ekspresówce. "Z zadrapaniami i bez butów szedł trasą S7"