MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 28
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Kuchnia naszych przodków często jest kojarzona nie z tymi...
fot. Gabriela Jasińska

Ostrygi, boleń i szafran zamiast bigosu i pierogów. Jak wyglądała prawdziwa kuchnia staropolska?

Kuchnia naszych przodków często jest kojarzona nie z tymi daniami, z którymi powinna. Skupiamy się na takich potrawach jak zrazy czy śledzie w oleju i nazywamy to daniem polskim, kiedy nie do końca tak jest. Nie wiemy tego, jak różnorodna i bogata była kuchnia naszych przodków. O tym, jaka naprawdę była i jest kuchnia staropolska, rozmawialiśmy z Dawidem Budzichem półfinalistą programu MasterChef, z wykształcenia jest fooddesignerem, w którego warsztatach z kuchni staropolskiej mieliśmy przyjemność uczestniczyć. Dalsza część tekstu poniżej.

Zobacz również

Zespół ATMASFERA w ogrodach Pałacyku Zielińskiego. Wielu kielczan na koncercie [FOTO]

Zespół ATMASFERA w ogrodach Pałacyku Zielińskiego. Wielu kielczan na koncercie [FOTO]

Dni Libiąża 2024. Tak bawili się mieszkańcy podczas święta miasta. Zobacz zdjęcia

Dni Libiąża 2024. Tak bawili się mieszkańcy podczas święta miasta. Zobacz zdjęcia

Polecamy

Uczta dla ucha w Warszawie. Nietypowy koncert w zupełnej ciemności

Uczta dla ucha w Warszawie. Nietypowy koncert w zupełnej ciemności

Plebiscyt MISTRZOWIE MOTORYZACJI. Znamy najlepszych w województwie mazowieckim

Plebiscyt MISTRZOWIE MOTORYZACJI. Znamy najlepszych w województwie mazowieckim

Prosta przekąska z sezamem do meczu. Te precelki będą rozchwytywane

Prosta przekąska z sezamem do meczu. Te precelki będą rozchwytywane