MKTG NaM - pasek na kartach artykułów

Oto najlepsze piekarnie w stolicy. Tutaj warszawiacy najchętniej kupują wypieki. Kto wygrał ranking?

Barbara Woźnica
Barbara Woźnica
Przerabiany kwas codziennie od lat, ręczne formowanie i odpiekanie chleba, używanie tylko naturalnych składników takich jak woda, mąką, kwas i drożdże sprawia, że nasz chleb ma zapomniany już dzisiaj smak oraz zachowuje świeżość dłużej niż każdy inny - podkreślają właściciele Manufaktury. 

W ofercie piekarni znajdziecie ponad 20 rodzajów chleba ciemnego, w tym razowy, kasztanowy, owsiany, gryczany i wiele innych. Dodatkowo lokal wypieka słynny chleb Sandomierski, chleb na liściach chrzanowych oraz o niezapomnianym smaku pieczywo białe. Do kupienia tam też są drożdżówki, maślane bułeczki, chałki, pączki i inne słodkie wypieki.

Adres: Jadowska 2, Targowa 41 lok 54
Godziny otwarcia: poniedziałek-piątek: 6:00- 17:00 | sobota: 4:00-13:00

Kolejna piekarnia na następnej stronie >>>
Przerabiany kwas codziennie od lat, ręczne formowanie i odpiekanie chleba, używanie tylko naturalnych składników takich jak woda, mąką, kwas i drożdże sprawia, że nasz chleb ma zapomniany już dzisiaj smak oraz zachowuje świeżość dłużej niż każdy inny - podkreślają właściciele Manufaktury. W ofercie piekarni znajdziecie ponad 20 rodzajów chleba ciemnego, w tym razowy, kasztanowy, owsiany, gryczany i wiele innych. Dodatkowo lokal wypieka słynny chleb Sandomierski, chleb na liściach chrzanowych oraz o niezapomnianym smaku pieczywo białe. Do kupienia tam też są drożdżówki, maślane bułeczki, chałki, pączki i inne słodkie wypieki. Adres: Jadowska 2, Targowa 41 lok 54 Godziny otwarcia: poniedziałek-piątek: 6:00- 17:00 | sobota: 4:00-13:00 Kolejna piekarnia na następnej stronie >>>Wojciech Wojtkielewicz/zdjęcie ilustracyjne
Najlepsze piekarnie w Warszawie. Gdzie kupić świeży chleb, bułki i bagietki? Do których piekarni warszawiacy najchętniej chodzą po ciasta, babeczki z oryginalnymi lub klasycznymi dodatkami oraz słodkie drożdżówki, które obficie posypano kruszonką? Mieszkańcy sami zdecydowali, gdzie w Warszawie najlepiej kupować wypieki. Sprawdziliśmy ich opinie w Google Maps i wybraliśmy te piekarnie, które otrzymały ocenę powyżej 4,5. W przeglądzie podajemy nazwy i adresy. Kliknijcie w zdjęcie, aby przejść do listy.

Większość z nas je pieczywo każdego dnia. A skoro chleb i inne wypieki to składniki naszego codziennego menu, to warto wybierać takie, które jest dla nas najkorzystniejsze - zdrowe, bez chemicznych dodatków, a na dodatek smaczne. Ale gdzie takie kupić? Na pewno nie w supermarketach! Warszawiacy wybrali piekarnie, które ich zdaniem są najlepsze, oceniając je w Google Maps na ponad 4,5 gwiazdki. My zebraliśmy te lokale w przeglądzie. Sprawdźcie listę wraz z adresami, klikając w zdjęcie lub przycisk poniżej.

Najlepsze piekarnie w Warszawie. TOP 9 lokali w stolicy

Przerabiany kwas codziennie od lat, ręczne formowanie i odpiekanie chleba, używanie tylko naturalnych składników takich jak woda, mąką, kwas i drożdże sprawia, że nasz chleb ma zapomniany już dzisiaj smak oraz zachowuje świeżość dłużej niż każdy inny - podkreślają właściciele Manufaktury. 

W ofercie piekarni znajdziecie ponad 20 rodzajów chleba ciemnego, w tym razowy, kasztanowy, owsiany, gryczany i wiele innych. Dodatkowo lokal wypieka słynny chleb Sandomierski, chleb na liściach chrzanowych oraz o niezapomnianym smaku pieczywo białe. Do kupienia tam też są drożdżówki, maślane bułeczki, chałki, pączki i inne słodkie wypieki.

Adres: Jadowska 2, Targowa 41 lok 54
Godziny otwarcia: poniedziałek-piątek: 6:00- 17:00 | sobota: 4:00-13:00

Kolejna piekarnia na następnej stronie >>>

Oto najlepsze piekarnie w stolicy. Tutaj warszawiacy najchęt...

Jaki powinien być dobry chleb?

- Co ma w sobie współczesny, zdrowy chleb? Pięć składników i opcjonalne dodatki polepszające jego walory smakowe, np. różnego rodzaju ziarna, pestki czy suszone owoce. Bez zbędnych dodatków i wypełniaczy, a za to z naturalnymi składnikami, które z pewnością pozytywnie wpłyną na nasz organizm -przekonuje Stowarzyszenie Producentów Pieczywa.

Co roku - 16 października - obchodzony jest Światowy Dzień Chleba. To moment, gdy wytwórcy starają się przyciągnąć nowych klientów i szukają nowości. Metody produkcji można poznać w specjalnej placówce - Muzeum Chleba, które znajduje się na Pradze.

- Muzeum powstało z pasji do rzemiosła i lęku, że to rzemiosło zostanie zapomniane. Mój teść założył to muzeum, aby przekazać innym pokoleniom, ile trudu trzeba było włożyć w to, aby wyprodukować jeden bochenek chleba, i dlaczego ten bochenek chleba, jest tak ważny na polskim stole - mówią nam właściciele. Więcej można poczytać w poniższym artykule.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

STUDIO EURO 2024 ODC. 6

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na warszawa.naszemiasto.pl Nasze Miasto