Składniki:
1 kg zmielonego twarogu
3/4 kostki margaryny (stopionej i przestudzonej)
cukier do smaku
duży cukier waniliowy
ok. 1/2 kg mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki sody
4 jajka
Sposób przygotowania
Wszystkie składniki zagnieść razem. Rozwałkować na grubość ok. 1 cm. i wykrawać szklanką krążki. Środek krążka wykroić małym kieliszkiem. Tak, żeby powstało puste w środku kółko. Smażyć na głębokim tłuszczu jak pączki.
Surówka z rzodkiewki
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?