Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Barmani z Kielc startują w ogólnopolskim konkursie

redakcja
redakcja
Filip Majcher z kieleckiego klubu Krockodyl jest jednym z czterech barmanów z województwa świętokrzyskiego, który walczy o tytuł mistrza Polski w konkursie Pilsner Urquell Polish Master Bartender 2014.
Filip Majcher z kieleckiego klubu Krockodyl jest jednym z czterech barmanów z województwa świętokrzyskiego, który walczy o tytuł mistrza Polski w konkursie Pilsner Urquell Polish Master Bartender 2014. Łukasz Zarzycki
Marka Pilsner Urquell poszukuje piwnego mistrza sztuki barmańskiej. Do tegorocznej edycji konkursu zakwalifikowało się 102 barmanów z całej Polski, w tym czworo ze świętokrzyskiego. Teraz ich praktyczne umiejętności sprawdzi tajemniczy klient.

Filip Majcher i Mateusz Moćko z klubu Krockodyl w Kielcach oraz Andrzej Domański i Jacek Kolus z kieleckiego pubu Wzgórze Karscha powalczą o miano najlepszego barmana w Polsce w konkursie Pilsner Urquell Polish Master Bartender 2014. To jeden z najbardziej znanych i cenionych konkursów barmańskich, w którym uczestnicy nie tylko mogą wygrać cenne nagrody, ale też podnieść swoje kwalifikacje.W tym roku konkurs realizowany jest wyłącznie w Polsce. Specjalny test sprawdzający wiedzę dotyczącą składników oraz historii marki Pilsner Urquell przeszło ponad 100 barmanów w kraju. Następnie wzięli oni udział w szkoleniu, podczas którego doskonalili swoje umiejętności między innymi z perfect pour, czyli perfekcyjnego serwowania piwa na cztery czeskie sposoby i zdobyli wiedzę dotyczącą składu i warzenia tego trunku oraz tajników piwnej sensoryki.Kolejnym etapem w drodze do zwycięstwa jest wizyta tajemniczego klienta. – Odwiedzi lokal w najbliższym czasie, pewnie w ciągu najbliższych dwóch tygodni, bo jeszcze w sierpniu odbędą się finały regionalne – mówi Filip Majcher, barman w kieleckim klubie Krockodyl. Do niezapowiedzianej i anonimowej wizyty jest przygotowany.Tajemniczy klient sprawdzi wiedzę i umiejętności barmanów zdobyte podczas szkolenia i przyzna punkty. Wynik przesądzi o udziale w sierpniowych finałach regionalnych, gdzie oceniana będzie autoprezentacja, blind tasting, czyli rozpoznawanie marki piwa jedynie po jego smaku, i serwowanie w dwóch wariantach – międzynarodowym stylu i na sposób czeski. Najlepsza dwudziestka spotka się we wrześniu w Warszawie na ogólnopolskim finale. Pierwszych pięciu barmanów otrzyma nagrody pieniężne w wysokości 2500 złotych, a dziesięciu najlepszych finalistów wyjedzie na Pilsner Fest do Pilzna oraz weźmie udział w profesjonalnym szkoleniu barmańskim.Oprac. /esw/, /AWA/ 

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Strefa Biznesu: Uwaga na chińskie platformy zakupowe

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na warszawa.naszemiasto.pl Nasze Miasto