W najbliższą niedziekę Klubie Mila w Zegrzynku k. Serocka odbędzie się Festiwal Ryb. Podczas kulinarnego pikniku będzie mozna spróbować ryb złowionych w Zalewie Zegrzyńskim. Na miejscu kucharze z ośmiu nadzegrzyńskich i warszawskich restauracji będą serwować dania z ryb.
Wśród restauracji, które wezmą udział w wydarzeniu będą m.in Aruana z hotelu Narvil, Złoty Lin z Serocka, Kapitańska znajdująca się w Klubie Mila, a także Kafe Zielony Niedźwiedź z Warszawy i Platter z Hotelu Intercontinental.
Czytaj także: Ryby i owoce morza. Warszawa pełna morskich smaków [PRZEGLĄD]
Na miejscu oprócz degustacji ryb odbędą się warsztaty z patroszenia i filetowania ryb, kurs dobierania odpowieniego wina do ryb, wykłady, konkursy, zajęcia edukacyjne dla dzieci, brunch na wyspie Euzebia przygotowany przez Aleksandra Barona.
60 sekund biznesu: W Polsce sięgajmy po rzeczy polskie