MKTG NaM - pasek na kartach artykułów

Kreuzberg Kebap w Warszawie. Filip Chajzer otworzył budkę z kebabem na Woli. Pod lokalem codziennie widać kolejkę chętnych

Michał Mieszko Skorupka
Michał Mieszko Skorupka
Właścicielem lokalu jest Filip Chajzer
Właścicielem lokalu jest Filip Chajzer Krzysztof Jedynak
W piątek 5 kwietnia popularny prezenter telewizyjny Filip Chajzer otworzył swoją budkę z kebabem. Lokal znajdujący się przy ulicy Burakowskiej 14 na warszawskiej Woli cieszy się ogromnym zainteresowaniem ze strony mieszkańców stolicy. Wszyscy są bowiem ciekawi pomysłu dziennikarza na jedno z najbardziej uwielbianych dań na świecie. "Kreuzberg Kebap" - bo tak nazywa się nowy punkt na gastronomicznej mapie miasta, oferuje pięć pozycji w menu. Do ich powstania celebrytę zainspirował Berlin.

Spis treści

Otwarcie Kreuzberg Kebap

Filip Chajzer od dłuższego czasu informował swoich fanów, że zamierza rozpocząć nowy rozdział w swoim życiu, wchodząc w branżę gastronomiczną. Jego marzenie spełniło się w piątek 5 kwietnia 2024 roku, kiedy to otworzył własną budkę z kebabem. "Kreuzberg Kebap" - bo tak nazywa się nowe miejsce usytuowane przy ulicy Burakowskiej 14 na warszawskiej Woli, sprzedał pierwszą pozycję ze swojego menu kilka minut po godzinie 12:00.

Pod lokalem można było zaobserwować sporą kolejkę ludzi. Popularny prezenter telewizyjny zapowiedział wcześniej, że 50 pierwszych gości otrzyma danie za darmo. Celebryta wręczał im posiłki osobiście.

Po kilku dniach od otwarcia dziennikarz może świętować swój pierwszy sukces. Okazuje się, że chętnych na kebaby przygotowywane według jego receptury nie brakuje. Kolejki do budki można bowiem zaobserwować każdego dnia.

Poniżej można zobaczyć zdjęcia budki, jak i kolejki ludzi, chcących złożyć zamówienie. Fotografie zostały wykonane we wtorek 9 kwietnia.

Właścicielem lokalu jest Filip Chajzer

Kreuzberg Kebap w Warszawie. Filip Chajzer otworzył budkę z ...

Inspiracją smaki z Berlina

Podczas otwarcia nowego warszawskiego lokalu, były prezenter "Dzień Dobry TVN" zdradził, co zmotywowało go do założenia tego rodzaju biznesu.

Na przełomie lat 80. i 90. mój ojciec malował ściany w Berlinie Zachodnim i tam pierwszy raz jadłem dönera. Potem za każdym razem, zamawiając kebaba, nigdy nie uzyskałem tego, co wtedy w Berlinie. W związku z tym wraz z trójką zapaleńców i fanów kebaba rozkładaliśmy berlińskie kebaby na molekuły, na czynniki pierwsze. Wydaje mi się, że stworzyliśmy coś, nie powiem jeszcze lepszego, ale bardzo dobrego. Za każdym razem wracając z Berlina cieszyłem się, że nie znalazłem kebaba idealnego, bo wtedy musiałbym coś kopiować. A tak stworzyliśmy nową jakość. Do tej pory byłem bardzo zadowolony z tego produktu, mam nadzieję, że wy też będziecie - powiedział Filip Chajzer podczas oficjalnego otwarcia "Kreuzberg Kebap".

Nazwa lokalu pochodzi od berlińskiej dzielnicy Kreuzberg, w której to Filip Chajzer pierwszy raz spróbował wspomnianą potrawę.

W ofercie lokalu znajduje się pięć pozycji. Poniżej prezentujemy, co można zjeść w budce Filipa Chajzera:

  • Gemuse Kebap Wołowina (wołowina, grillowane warzywa, świeże warzywa, ser turecki, świeże zioła, sosy, ostre papryczki - dla chętnych) - 35 złotych (mały), 44 złote (duży)
  • Gemuse Kebap Kurczak (kurczak, grillowane warzywa, świeże warzywa, ser turecki, świeże zioła, sosy, ostre papryczki - dla chętnych) - 35 złotych (mały), 44 złote (duży)
  • Gemuse Kebap Wege (grillowane warzywa, świeże warzywa, ser turecki, świeże zioła, sosy, ostre papryczki - dla chętnych) - 32 złote (mały), 37 złotych (duży)
  • Lawasz Kebap Wołowina (wołowina, świeże warzywa, sosy do wyboru) - 26 złotych (mały), 33 złote (duży)
  • Lawasz Kebap Kurczak (kurczak, świeże warzywa, sosy do wyboru) - 26 złotych (mały), 33 złote (duży)

Godziny otwarcia

"Kreuzberg Kebap" jest otwarty w następujących godzinach:

  • Poniedziałek - zamknięte
  • Wtorek - 12:00 - 21:00
  • Środa - 12:00 - 21:00
  • Czwartek - 12:00 - 21:00
  • Piątek - 12:00 - 21:00
  • Sobota - 12:00 - 21:00
  • Niedziela - zamknięte
emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Uprawa warzyw w czerwcu - bez tego nie będzie dobrych zbiorów

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na warszawa.naszemiasto.pl Nasze Miasto