Już w sobotę odbędą się kolejne warsztaty Mokotów na Widelcu – tym razem pod hasłem „Truskawkowy zawrót głowy”

Materiał informacyjny Galeria Mokotów
W sobotę 26 maja w strefie Grand Kitchen w Galerii Mokotów odbędą się kolejne rodzinne warsztaty kulinarne. Tym razem dzieci w towarzystwie rodziców wspólnie przygotują zdrowe posiłki pod hasłem „Truskawkowy zawrót głowy”

W sobotę 26 maja w strefie Grand Kitchen w Galerii Mokotów odbędą się kolejne rodzinne warsztaty kulinarne. Tym razem dzieci w towarzystwie rodziców wspólnie przygotują zdrowe posiłki pod hasłem „Truskawkowy zawrót głowy”.

„Mokotów na Widelcu” to innowacyjny projekt, mający na celu wzmocnienie prozdrowotnych postaw u dzieci i ich rodziców. Podczas warsztatów uczestnicy pod okiem edukatorów Fundacji Szkoła na Widelcu mogą poszerzyć swoją wiedzę dotyczącą zdrowej żywności, a wszystko to w miłej i rodzinnej atmosferze. Każda tura spotkań trwa ok. 1 godziny – uczestnicy mają okazję zapoznać się z teorią, związaną z tematem danego warsztatu, a później przygotować wybrane dania – wszystko w specjalnie przygotowanej kuchni i strefie warsztatowej na drugim piętrze Galerii Mokotów, w strefie Grand Kitchen. Po wspólnym gotowaniu, uczestnicy zasiądą razem do posiłku – jako że idea gotowania to nie tylko przygotowywanie, ale również jedzenie i rozmowy przy wspólnym stole.

W pierwszej sobotniej edycji, która odbyła się 12 maja, udział wzięło 40 uczestników. Rodzice wspólnie z dziećmi przygotowali zdrowe i pyszne burgery rybne. W wydarzeniu wziął udział również Grzegorz Łapanowski, ambasador projektu.

Następne warsztaty odbędą się już w najbliższą sobotę, 26 maja, w godz. 12:00-18:00, a motywem przewodnim spotkań będzie „Truskawkowy zawrót głowy”. Można zapisać się na nie w Punkcie Rejestracji w strefie Grand Kitchen na drugim piętrze Galerii Mokotów w dniu warsztatów. Liczba miejsc jest ograniczona.

Kolejne wydarzenia w ramach cyklu „Mokotów na widelcu” odbędą się w wybrane soboty:
sobota, 16 czerwca 2018 – pod hasłem „Wege uczta” sobota, 28 lipca 2018 – pod hasłem „Letnie party” sobota, 25 sierpnia 2018 – pod hasłem „Manufaktura dobrych słodyczy” sobota, 22 września 2018 – pod hasłem „Jedzenie na wynos – do pracy i szkoły” sobota, 27 października 2018 – pod hasłem „Kasze nasze”
sobota, 24 listopada 2018 – pod hasłem „Naleśniki, placki i placuszki” sobota, 22 grudnia 2018 – pod hasłem „ŚWIĘTA, ŚWIĘTA”

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na warszawa.naszemiasto.pl Nasze Miasto