Składniki:- 4 jajka- 400 g wiórek kokosowych- ¾ szklanki cukru- 1 opakowanie polewy czekoladowej- posypka do ozdoby- 1 łyżka margaryny
Przygotowanie:Żółtka oddzielamy od białek. Ubijamy pianę z białek, a żółtka ucieramy z cukrem na gładka masę. Utartą masę łączymy z wiórkami kokosowymi, dokładnie mieszamy (najlepiej zrobić to ręką), a następnie dodajemy białko i także delikatnie mieszamy. Z tak powstałej masy formujemy małe stożki i układamy na blaszce delikatnie wysmarowanej margaryną. Uformowane „choineczki" wkładamy do piekarnika nagrzanego do temp. 180 stopni na ok. 20-25 min. Po upieczeniu ciastka wyciągamy z pieca i pozostawiamy do ostygnięcia. Dekorujemy polewą czekoladową i posypką. Smacznego
Jaki alkohol wybierają Polacy?
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Dzieje się w Polsce i na świecie – czytaj na i.pl
- Oddano hołd ofiarom Zbrodni Katyńskiej. Złożono wieniec na grobie Kazimierza Sabbata
- Szef MSZ: Albo Rosja zostanie pokonana, albo będzie stała u naszych granic
- Lecisz do Londynu? Uważaj. Na słynnym lotnisku rozpoczynają się strajki
- Niedziela była wspaniała. A jaki będzie poniedziałek? Sprawdź prognozę pogody