Wege Festiwal Foodtruckowy. Serwowali pizzę z tofu i burgery z soczewicy [ZDJĘCIA]
Zamiast burgerów z grubym kawałkiem wołowiny, burgery z soczewicy. A zamiast pizzy z salami lub włoską prosciutto, pizza z tofu. Do tego tradycyjny hummus i inne dania kuchni bliskowschodniej, domowej roboty pierogi, naturalne, zdrowe przetwory i wegańskie desery. Tak było w weekend na Wege Festiwalu Foodtruckowym w Sheesha Summer.
Przy Wale Miedzeszyńskim stanęły jadłowozy, które być może część z was kojarzy z ulic Warszawy i innych foodtruckowych zlotów. Głodnych nakarmiły m.in. Patat & More, Vege Kiosk, Curry Hut serwujący kuchnię indyjską, Lubish Langosh z drożdżówkami na słono, słodko i pikantnie czy Parowóz, w którym można było spróbować chińskich pierożków.
echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?