Charlotte Menora na placu Grzybowskim. Drugi lokal słynnej warszawskiej śniadaniowni

STUL
Nowa filia słynnej warszawskiej śniadaniowni. Charlotte Menora na placu Grzybowskim
Nowa filia słynnej warszawskiej śniadaniowni. Charlotte Menora na placu Grzybowskim EWELINA WOJCIK
Słynny lokal Charlotte, oblegany od lat na placu Zbawiciela, otwiera swoją filię w Warszawie. Na placu Grzybowskim będziecie mogli skosztować świeżych wypieków, a także zjeść... specjały kuchni żydowskiej.

I chociaż oficjalne otwarcie miało nastąpić w lutym wiadomo, że w Charlotte Menorze zjemy w pierwszym tygodniu marca. - Nie możemy podać dokładnej daty otwarcia, bo dużo rzeczy zależy jeszcze od kwestii formalnych - informuje Maria Kłosińska z Charlotte.

Co znajdziemy w środku?
Lokal powstaje przy współpracy z Muzeum Historii Żydów Polskich. - Będzie to Charlotte, którą mamy już w trzech miastach, ale z mocnym akcentem żydowskim - dodaje Maria Kłosińska.

Już wkrótce otwieramy Charlotte Menora na pl. Grzybowskim w Warszawie!Jak w każdej Charlotte będzie można kupić...

Posted by Charlotte on 23 luty 2016

W środku napijemy się izraelskiego wina, a także zjemy - znane z poprzednich restauracji - świeże pieczywo. Dodatkowo w Charlotte Menora pojawi się specjalne, niepowtarzalne menu. Co ciekawe, nie znajdziemy w nim hummusu a inne specjały żydowskiej kuchni. Ceny będą zbliżone do tych znanych z lokalu nieopodal Mokotowskiej. - Oprócz wypieków, które mamy w stałej sprzedaży, takich jak bagietki, chleb Charlotte czy razowy, będą wypieki żydowskie, czyli bajgle i chałki - mówi Maria Kłosińska.

Nowy lokal Charlotte Menora powstaje na placu Grzybowskim 2. Będzie podobnej wielkości co ten na placu Zbawiciela, a plan i koncept poróżnią się jedynie drobnymi elementami wystroju. - Wszystko będzie świeże, a pieczywo tak jak w każdej z naszych kawiarni wypiekać będziemy dwa razy dziennie. Jeśli chodzi o wystrój, będzie on typowy dla Charlotte - znajdziemy w środku wspólny duży stół, akcenty trzech lokali. Jedyną różnicą będzie troszeczkę inny design - puentuje Maria Kłosińska.

Czytaj też: Słynna warszawska Charlotte otwiera filię we Wrocławiu


Jeśli jesteś zainteresowany patronatem naszemiasto.pl – napisz pod adres [email protected]
Jeśli chciałbyś zrobić projekt niestandardowy z naszemiasto.pl – napisz pod adres [email protected]


Strefa Biznesu: Wypalenie zawodowe coraz większym wyzwaniem dla firm

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera

Komentarze 1

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

M
Maciej G.
Miejsce (lokalizacja) świetne. Wystrój dobry. Menu dobre, jakość i smak mogłyby być lepsze. Plusem są świeże wypieki, a szczególnie bajgle, o które w Warszawie ciężko.
Obsługa - beznadziejna!!! Nawet nie ma co zwracać uwagi, oni po prostu nie potrafią i nie znają pracy w gastronomii. Tłumaczenie pani "manager", że z ludźmi do pracy ciężko to chyba nieporozumienie. Ludzi trzeba umieć kwalifikować do pracy i co wsżniejsze wyszkolić.
Niemniej, życzę powodzenia bo miejsce na to zasługuje .
Wróć na warszawa.naszemiasto.pl Nasze Miasto
Dodaj ogłoszenie