Express Kuchnia Marche. Warszawa doczekała się amerykańskiej perełki
Express Kuchnia Marché przywędrowała do nas ze Stanów Zjednoczonych. To pyszna i zdrowa alternatywa dla tych, którzy poszukują dużego wyboru dań obiadowych. Tam można skosztować praktycznie wszystkiego.
Sprawa jest prosta. W Złotych Tarasach na pierwszym piętrze znajduje się kolorowa restauracja, do której w porze lunchu ustawia się długa kolejka. Zapach unoszący się wokół zwiastuje przepyszne potrawy i duży wybór smakołyków. Tak jest w rzeczywistości. Wykwalifikowani kucharze Express Kuchnia Marché są nadzorowani przez szefa kuchni, który zgłębiał tajne receptury od amerykańskich przyjaciół.
Co tam zjemy? - W naszym menu można znaleźć zarówno śniadania, jak i obiady. Wśród oferty lunchowej znajdują się warzywa sezonowe, a także szeroki wybór mięs. A to wszystko w cenie jedynie 3,49 zł za 100 gramów - mówi kierownik restauracji w Złotych Tarasach Anna Laskowska. I tak jest faktycznie. Do wyboru, do koloru.
Ryż, pieczone ziemniaki, purée albo frytki. Kotlet po szwajcarsku, kurczak w sosie teriyaki, a także lepione na miejscu pierogi z mięsem. Jesz, co chcesz. Nakładasz wybrany posiłek na talerz, a na końcu płacisz odpowiednią cenę, liczoną na podstawie wagi uzbieranych produktów. - Dobór tego, co znajdzie się na finalnym talerzu, ma ogromne znaczenie. Ziemniaki są bardzo ciężkie, więc będą droższe niż ryż. Warto zwracać na to uwagę, jeśli chcemy zapłacić mniej - podkreśla Laskowska.
Restauracja robi naprawdę wrażenie. Przeprowadziliśmy redakcyjny test i stwierdzamy, że lokal zasługuje na piątkę z plusem. Szef kuchni sprawuje nadzór. Tutaj nic nie umknie jego uwadze, a także nie ma szans na nieświeży posiłek.
Średnia cena zestawu obiadowego plasuje się w granicy od 16 do 20 zł. Zupę zjemy za około 4 zł. Koktajl domowej roboty wypijemy za 7 zł, a tradycyjny kompot kupimy za 4,5 zł. Dla łowców okazji restauracja oferuje zniżki po godzinie 20. Od tej pory, co pół godziny, maleje cena dań za sto gramów. O 21.30 można kupić posiłek już pięćdziesiąt procent taniej niż w porze lunchu. Zabawa trwa aż do wyczerpania zapasów.
Co polecamy głodomorom? Przede wszystkim domowe pierogi wyrabiane na oczach gości. Szczególnie z mięsem i z kaszą gryczaną. Express Kuchnia Marché oferuje także szeroki wybór sałatek oraz dań warzywnych - na przykład grillowany bakłażan zapieczony z serem. Smacznego!
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?