Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Express Kuchnia Marche. Warszawa doczekała się amerykańskiej perełki

Sonia Tulczyńska
Express Kuchnia Marche. Warszawa doczekała się amerykańskiej perełki
Express Kuchnia Marche. Warszawa doczekała się amerykańskiej perełki Fot. Szymon Starnawski
Express Kuchnia Marche. Warszawa może poszczycić się jedną z najbardziej popularnych restauracji w Stanach Zjednoczonych. Tutaj jedzenie serwowane jest przez najlepszych kucharzy, a to Ty decydujesz, co znajdzie się na Twoim talerzu - płacąc jedyne 3,49zł/100 g posiłku. Zobacz, jak wygląda restauracja w Złotych Tarasach i co tam zjesz!

Express Kuchnia Marche. Warszawa doczekała się amerykańskiej perełki

Express Kuchnia Marché przywędrowała do nas ze Stanów Zjednoczonych. To pyszna i zdrowa alternatywa dla tych, którzy poszukują dużego wyboru dań obiadowych. Tam można skosztować praktycznie wszystkiego.

Sprawa jest prosta. W Złotych Tarasach na pierwszym piętrze znajduje się kolorowa restauracja, do której w porze lunchu ustawia się długa kolejka. Zapach unoszący się wokół zwiastuje przepyszne potrawy i duży wybór smakołyków. Tak jest w rzeczywistości. Wykwalifikowani kucharze Express Kuchnia Marché są nadzorowani przez szefa kuchni, który zgłębiał tajne receptury od amerykańskich przyjaciół.

Co tam zjemy? - W naszym menu można znaleźć zarówno śniadania, jak i obiady. Wśród oferty lunchowej znajdują się warzywa sezonowe, a także szeroki wybór mięs. A to wszystko w cenie jedynie 3,49 zł za 100 gramów - mówi kierownik restauracji w Złotych Tarasach Anna Laskowska. I tak jest faktycznie. Do wyboru, do koloru.

Ryż, pieczone ziemniaki, purée albo frytki. Kotlet po szwajcarsku, kurczak w sosie teriyaki, a także lepione na miejscu pierogi z mięsem. Jesz, co chcesz. Nakładasz wybrany posiłek na talerz, a na końcu płacisz odpowiednią cenę, liczoną na podstawie wagi uzbieranych produktów. - Dobór tego, co znajdzie się na finalnym talerzu, ma ogromne znaczenie. Ziemniaki są bardzo ciężkie, więc będą droższe niż ryż. Warto zwracać na to uwagę, jeśli chcemy zapłacić mniej - podkreśla Laskowska.

Restauracja robi naprawdę wrażenie. Przeprowadziliśmy redakcyjny test i stwierdzamy, że lokal zasługuje na piątkę z plusem. Szef kuchni sprawuje nadzór. Tutaj nic nie umknie jego uwadze, a także nie ma szans na nieświeży posiłek.

Średnia cena zestawu obiadowego plasuje się w granicy od 16 do 20 zł. Zupę zjemy za około 4 zł. Koktajl domowej roboty wypijemy za 7 zł, a tradycyjny kompot kupimy za 4,5 zł. Dla łowców okazji restauracja oferuje zniżki po godzinie 20. Od tej pory, co pół godziny, maleje cena dań za sto gramów. O 21.30 można kupić posiłek już pięćdziesiąt procent taniej niż w porze lunchu. Zabawa trwa aż do wyczerpania zapasów.

Co polecamy głodomorom? Przede wszystkim domowe pierogi wyrabiane na oczach gości. Szczególnie z mięsem i z kaszą gryczaną. Express Kuchnia Marché oferuje także szeroki wybór sałatek oraz dań warzywnych - na przykład grillowany bakłażan zapieczony z serem. Smacznego!

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wideo
Wróć na warszawa.naszemiasto.pl Nasze Miasto