Finał rozpocznie się już 20 czerwca. Każdy finalista otrzyma profesjonalny grill oraz produkty do wykonania swojego finałowego dania. Wytypowany przez specjalną Komisję autor najpyszniejszej potrawy z grilla otrzyma tytuł Mistrza Grillowania Naszego Miasta oraz otrzyma Bon o wartości 2500 zł do wykorzystania w Dolinie Charlotty + tablet Ipad Mini. Laureat drugiego miejsca w nagrodę otrzyma Tablet Galaxy Tab2 Mini, natomiast zwycięzca trzeciego aparat Sony NEX 3 AB.
Mistrz Grillowania na Mazowszu wraz ze swoim wyjątkowym przepisem na kurczaka, pokonał takie dania, jak: torebeczki drobiowe ze szpinakiem, pierś kurczaka w sosie jogurtowo-czosnkowym, sałatka na grilla, grillowany bakłażan z warzywną salsą, kurczak w boczku i pomidorach ze szparagami i łososiowy zawrót głowy.
Chcesz zobaczyć inne przepisy? Znajdziesz je tutaj
Zwycięski przepis Mistrza Grillowania na Mazowszu - Pałki w cygańskiej marynacie
Składniki:
- po 6 pałek z kurczaka i skrzydełek
- 2 łyżki ketchupu cygańskiego
- 5 łyżek ketchupu łagodnego
- 1/2 łyżeczki chilli w proszku
- 1 łyżka miodu
-1 łyżka suszonej cebuli
- 2 łyżki wody
Przygotowanie
Mięso myjemy.
Wszystkie składniki marynaty mieszamy w większej misce i wkładamy do niej mięso i mieszamy aby marynata dobrze rozprowadziła się po mięsie. Zamarynowane mięso wkładamy na ok. 20h do lodówki.
Mięso grilujemy.
Smacznego!
Uwaga na Instagram - nowe oszustwo
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?