Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Pizzeria Da Graso w Rzeszowie

Teraz Rzeszów
Teraz Rzeszów
Na lunch coraz częściej klienci wybierają sałatki lub meksykańską Quesadilla – przekonuje Rusłan, kucharz pizzerii Da Grasso.
Na lunch coraz częściej klienci wybierają sałatki lub meksykańską Quesadilla – przekonuje Rusłan, kucharz pizzerii Da Grasso. Dominika Czapkowska
Pizzeria Da Grasso w konkursie Korona Smakosza zwyciężyła w kategorii „ Lokal na lunch". To właśnie wyjątkowa receptura ciasta i apetyczne sosy podbiły serca (żołądki?) rzeszowskich smakoszy.

Pizzeria Da Grasso słynie z dużego wyboru rodzajów pizzy, smakowitych sosów i wyjątkowego ciasta, które jest delikatne i puszyste. Tu zjemy także świeże sałatki, lasagne czy choćby meksykańską Quesadille z kawałkami pieczonej piersi z kurczaka, serem i pieczarkami.- Staramy się, aby w naszej pizzerii każdy smakosz znalazł coś dla siebie. W Rzeszowie słyniemy z pizzy, ale w menu mamy inne pozycje. Sałatki, przygotowywane na bieżąco, zawsze ze świeżych produktów, są idealne na lunch, z kolei pizza czy tortilla będą odpowiednie na obiad lub kolację - przekonuje Tomasz Bąkała, współwłaściciel pizzerii Da Grasso.75 rodzajów pizzyNie tylko smakowita receptura przyciąga klientów. Również bogata oferta. W Da Grasso znajdziemy aż 75 rodzajów pizzy.- Wszystkie rodzaje pizzy są podzielone na kategorie, aby klientowi ułatwić wybór. W menu znajdziemy kategorię: pizza tradycyjna, pizza wegetariańska, pizza owoce morza, rozmaitości i pizza z drobiem. Najczęściej wybierana pizza przez klientów to „Piacere" - słynna ósemka z listy menu – dodaje współwłaściciel.Klienci najbardziej chwalą sobie sosy i ciasto, a także porcję sałatek, które są wyjątkowo duże.- Nasze ciasto jest bardziej puszyste i delikatne. W recepturze bardziej przypomina ciasto amerykańskie. Jest nieco grubsze od ciasta pizzy włoskiej, której jest cienkie i chrupiące – wylicza Tomasz Bąkała.Posiłek na telefonLunch, obiad czy kolację możemy zamówić przez telefon bezpośrednio do naszego domu czy pracy. Da Grasso ma dwa oddziały, jeden przy al. Piłsudskiego, drugi na ul. Popiełuszki. Zlecenia rozdzielane są między te lokale w taki sposób, aby jedzenia jak najszybciej zostało dostarczone do klienta.- Na lunch coraz częściej klienci wybierają sałatki, które są tanie i obfite. Jedną z najczęściej wybieranych jest sałatka wiosenna, z sałatą lodową, pieczoną piersią z kurczaka, zielonym ogórkiem, pomidorem, kukurydzą i papryką, wzbogacona brokułami opiekanymi w piecu, prażonym słonecznikiem i serem wędzonym. Na koniec polana wiosennym dressingiem. Popularność zyskują także inne przekąski jak skrzydełka z kurczaka czy meksykańska Quesadilla – dwie tortille zapiekane z serem, kawałkami pieczonej piersi z kurczaka i pieczarkami, podana z sosem meksykańskim.- Mamy także specjalne oferty, m.in. dla kibiców i dzieci. Zestaw Pizza Junior to specjalnie dobrana pod gusta najmłodszych klientów pizza i sok w atrakcyjnej cenie – dodaje współwłaściciel.Gra w zieloneWystrój pizzerii jest nowoczesny i przytulny. W lokalu dominuje kolor zielony i czerwony. Przestronne wnętrze i wyjątkowa atmosfera sprawiają, że pizzeria jest odpowiednim miejscem na lunch, spotkanie z przyjaciółmi czy rodzinne spotkanie.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Strefa Biznesu: Zwolnienia grupowe w Polsce. Ekspert uspokaja

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Wróć na warszawa.naszemiasto.pl Nasze Miasto