Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Tak oszukują w warszawskich restauracjach. Nie dajcie się nabrać!

Red.
Zauważyliście, że w wielu lokalach proste pokale i kufle zastąpiły wysokie szklanki, zwężające się mocno ku dołowi. Piwo ze szklanek rozszerzających się wyraźnie ku górze pije się szybciej i szybciej zamówimy kolejne. Dlaczego? Patrząc na szkło wydawać się może intuicyjnie, że jesteśmy w połowie picia podczas, gdy wypiliśmy już 2/3 zawartości szklanki. Przewężenie z dołu mieści bowiem znacznie mniej płynu.
Zauważyliście, że w wielu lokalach proste pokale i kufle zastąpiły wysokie szklanki, zwężające się mocno ku dołowi. Piwo ze szklanek rozszerzających się wyraźnie ku górze pije się szybciej i szybciej zamówimy kolejne. Dlaczego? Patrząc na szkło wydawać się może intuicyjnie, że jesteśmy w połowie picia podczas, gdy wypiliśmy już 2/3 zawartości szklanki. Przewężenie z dołu mieści bowiem znacznie mniej płynu. Pixabay.com
Odpowiedni rozmiar talerza, menu, ułożenie menu, rozplanowanie pozycji w karcie - wszystko to wpływa na to, że klienci zostawiają w restauracji znacznie więcej niż pierwotnie chcieli wydać. Oto 10 prostych trików, na które warto zwrócić uwagę. Kliknij w zdjęcie, aby przejść do tekstu.
od 7 lat
Wideo

Uwaga na Instagram - nowe oszustwo

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na warszawa.naszemiasto.pl Nasze Miasto