Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Taste of the legend. Festiwal Amerykańskiej Wołowiny w najlepszych polskich restauracjach [NASZ PATRONAT]

red
Taste of the legend. Festiwal Amerykańskiej Wołowiny
Taste of the legend. Festiwal Amerykańskiej Wołowiny materiały prasowe
Amerykańska wołowina jest najlepsza na świecie wiedzą o tym wszyscy prawdziwi stekożercy. W dniach 11-20 grudnia 2017r. w Warszawie zorganizowany został Festiwal Amerykańskiej Wołowiny pod hasłem "Taste of the legend". W najlepszych restauracjach stolicy, szefowie kuchni przygotowali specjalne menu, z daniami z amerykańskiej wołowiny.

W dniu 11 grudnia 2017r. odbyła kolacja rozpoczynająca cykl promocji amerykańskiej wołowiny w Polskich restauracjach pod hasłem „Taste of the legend”. Jednocześnie była to inauguracja Festiwalu Amerykańskiej Wołowiny w najlepszych warszawskich Restauracjach www.usbeef.pl. Dystrybutor Mięs Premium na rynku HoReCa firma Elkopol sp. z o.o. współorganizuje promocję razem z US Meat Export Federation.

Spotkanie miało miejsce w restauracji Hard Rock w centrum Warszawy. Uroczyste otwarcie było niepowtarzalną okazją do spotkania najwybitniejszych Szefów Kuchni w Polsce. Honorowym Gościem był Ambasador Stanów Zjednoczonych, Pan Paul W. Jones, który wygłosił przemowę inaugurującą spotkanie. Podczas inauguracyjnej kolacji obecni byli także tacy wybitni Szefowie Kuchni jak Pan Adam Chrząstowski, będący właścicielem Restauracji Ed Red w Warszawie oraz Krakowie, Pan Mariusz Jeznach z Restauracji Down Town w Hotelu Intercontinental, Pan Sebastian Kornacki z Restauracji Aviator Club w Airport Hotel Okęcie, Pan Andrzej Lejman z Restauracji Meza w Hotelu Hilton, Pan Bartłomiej Rogowski z Restauracji Jak Pragnę Wina, Pan Robert Sowa, właściciel Restauracji N31 oraz Z57, Pan Michał Węcławek z Restauracji Warszawski Sznyt oraz wielu innych wirtuozów gotowania. W restauracjach wymienionych wyżej znakomitych szefów kuchni można było skosztować dań z amerykańskiej wołowiny wykonanych na bazie autorskich menu mistrzów kuchni.

Podczas kolacji goście mieli okazję próbować różnorodnych dań z amerykańskiej wołowiny wykonanych przez Szefa Kuchni Rafała Sanetasa. Serwowane były między innymi klasyczne steki z antrykotu z Black Angusa oraz fantazyjne chrupiące tarty z grillowaną wołowiną (wyciętą z elementu chuckroll – tzw. delmonico steak), mini tortille z warzywami i pieczoną wołowiną (wyciętą z elementu chuckroll – tzw. denver steak) czy delikatny, rozpływający się w ustach brisket wołowy w sosie Chipotle BBQ, a także mini szaszłyki, quesadillas oraz fajitas z krzyżową USA. Nie mogło również zabraknąć amerykańskich burgerów. To oczywiście tylko nieliczne pozycje Menu serwowanego podczas tego wyjątkowego wieczoru. Klasyczne menu to idea przyświecająca całej kampanii „keep it real”. Smak amerykańskiej znakomitej wołowiny to uwielbiany przez koneserów na całym świecie „Taste of the legend”, który nie potrzebuje wielu wymyślnych dodatków. W zasadzie dla uzyskania fantastycznego efektu wystarczy tylko sól i pieprz.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Surówka z rzodkiewki

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na warszawa.naszemiasto.pl Nasze Miasto