Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Uwaga smakosze, tak się robi roladę jabłkową!

ziuta
ziuta
Szybka, łatwa i bardzo smaczna Rolada Jabłkowa.
Szybka, łatwa i bardzo smaczna Rolada Jabłkowa. ziuta
Szybka, tania i bardzo smaczna.

ROLADA JABŁKOWA
Biszkopt:5 jaj1 szklanka mąki3/4 szklanki cukru1 łyżeczka proszku do pieczenia
Do jabłek:1 garść bułki tartej, 1 garść cukru, 1 Cukier waniiowy6 dużych jabłek (najlepsza szara reneta)
- margaryna do wysmarowania blaszki- papier do pieczenia- duża blaszka, ktora znajnduje sie w wyposażeniu piekarnika :)- w/g uznania cynamon
Blaszkę posmarować margaryną, rozłożyć papier do pieczenia i również natłuścić go margaryną. Jabłka pokroić na średniej grubości plastry (ja kroję na ćwiartki i ok.1 cm plastry), ułożyć na papierze jeden przy drugim, na to wsypać cukier waniliowy, garśc bułki tartej i cukru (rozsypać po całości jabłek na blasze) oraz cynamon w/g uznania. Ubić pianę na sztywno z białek, dodając cukier, póżniej żółtka mąkę z proszkiem do pieczenia. Wylać na jabłka. Piec ok 25 minut w temp. 180 st.
Na czystą ściereczkę rozsypać cukier puder i szybko wyłożyć na nią gorące ciasto tak, aby jabłka były na wierzchu. Szybko zwinąć w rulon i zostawić w ściereczce aż do wystudzenia.Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem ew. lukrem :)
SMACZNEGO!

od 7 lat
Wideo

Ekspresowa pizza z cukinii

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na warszawa.naszemiasto.pl Nasze Miasto