Zapraszamy do Green Table, Inspirującego miejsca w samym sercu Warszawy!

Materiał informacyjny Green Table
Green Table to nowe miejsce na kulinarno-kulturalnej mapie Warszawy, które łączy filozofię sezonowej kuchni z oryginalnym wystrojem w duchu zero waste.

www.greentablebistro.pl

Green Table to nowoczesne N.E.O. bistro, położone przy placu Unii Lubelskiej w Warszawie. Ambicją osób, które stworzyły to miejsce, jest promowanie zrównoważonego podejścia do kuchni, w wyjątkowym i przyjaznym otoczeniu.

Green Table łączy ludzi

Tu przy jednym stole spotykają się wegetarianie i miłośnicy mięsa, aby wspólnie celebrować zrównoważoną, sezonową i smaczną kuchnię.

„Green Table powstało z pasji i misji, z jaką realizujemy wszystkie projekty w Veolii. Jesteśmy świadomi zmian, jakie zachodzą w naszym otoczeniu i na naszej planecie. Czujemy się za nie odpowiedzialni“ – mówi Magdalena Kempiński, dyrektor komunikacji korporacyjnej, Veolia Polska. „Green Table jest bliskie wartościom naszym i naszych partnerów, których zaprosiliśmy do współtworzenia tego wyjątkowego miejsca: ekologia, zero waste, niemarnowanie i odnawianie zasobów świata. Zapraszamy wszystkich do przyłączenia się do nas w podróży w stronę zrównoważonego świata.” - podsumowuje Magdalena Kempiński

Filozofia kuchni „farm to table”

Składniki, w daniach przygotowanych dla gości Green Table są starannie wybierane i pozyskiwane od zaufanych dostawców, którzy w swojej pracy, podzielają nasze wartości. Takie współprace pozwalają nam na serwowanie jedzenia, które jest nie tylko wyjątkowe pod względem smaku, ale ma pozytywny wpływ na środowisko i działalność na rzecz lokalnej społeczności. Staramy się równoważyć ślad węglowy, dobierając dostawy w sposób odpowiedzialny.

Szefem kuchni bistro Green Table jest Patryk Figurski, który doskonalił swoje umiejętności pod okiemmistrzów wyróżnionych przez Michelin. Dania jego autorstwa odzwierciedlają filozofię „farm to table”.

Koncepcja ta zakłada, że prawdziwy smak i wartości odżywcze zawdzięczamy naturalnym uprawom, zgodnym z cyklami natury. W daniach stawiamy na prostotę, staramy się wydobyć z produktów jak najwięcej smaku i wartości odżywczych. Trzymamy się zasady „sustainable food and design", w której każda potrawa łączy w sobie estetykę z odpowiedzialnością wobec natury. Nie marnujemy jedzenia, produkujemy własne przetwory i pieczemy wypieki. W efekcie, w menu znajdziecie takie pozycje, jak palony kalafior z autorskim hummusem, makaron z cukinii, gravlax z łososia z labneh czy kurczak zagrodowy supreme na zielonych warzywach.

W Green Table serwujemy także napoje zgodnie z filozofią tego miejsca. Są to organiczne lemoniady i oranżady Bevande Futuriste oraz wina z segmentu bio, organicznych, naturalnych i biodynamicznych.

„Każda wizyta w Green Table jest okazją do celebrowania niezwykłych chwil, rozkoszowania się wyjątkową, naturalną i zrównoważoną kuchnią oraz wspólnego dążenia do lepszego jutra!” – motto bistro jest zgodne z moją filozofią życia i jedzenia.” – mówi Daria Ładocha, trenerka i dziennikarka kulinarna, ekspertka zbilansowanego żywienia. „Warto celebrować chwilę, a jednocześnie wybierać dania w świadomy sposób. Tak, aby rozpieszczały kubki smakowe, ale z dużą świadomością, jak wpływają na nas samych i naszą planetę. To podejście bliskie filozofii "jesteś tym co jesz", a wtedy dokładnie wiesz, kim chcesz być!” – dodaje eksperta kulinarna Daria Ładocha.

Nowoczesny, przytulny design w stylu zero waste

Wnętrze bistro Green Table to przestrzeń, gdzie design spotyka się z funkcjonalnością. To szczególne połączenie, zapewnia wyjątkową i przytulną atmosferą miejsca. Inspirujące otoczenie stworzyliśmy we współpracy z renomowanymi projektantami i markami designu, takimi jak La Benda, Kaschkasch, DE Pedrali R&D, Lime StudioIT oraz YONOH ES. Dzięki temu nasi goście czują się w pełni komfortowo.

Meble wykonane są z recyklingowanych materiałów, innowacyjne oświetlenie i wyselekcjonowane elementy dekoracyjne podkreślają nasze zaangażowanie w dbałość o otoczenie.

Stonowane wnętrza Green Table to także wszechstronna przestrzeń sprzyjająca kreatywności. Nowoczesna infrastruktura z wysokiej klasy sprzętem AV, gwarantuje idealne warunki dla kameralnych spotkań biznesowych, prezentacji oraz warsztatów. Bistro jest nie tylko miejscem inspirujących spotkań z możliwością zasmakowania w sezonowej kuchni, ale także stylową przestrzenią relaksu w samym sercu stolicy.

Zapraszamy do Green Table, Inspirującego miejsca w samym sercu Warszawy!

www.greentablebistro.pl

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na warszawa.naszemiasto.pl Nasze Miasto