Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Zupa wiosenna (przepis)

Redakcja MM
Redakcja MM
materiały prasowe
Rozgrzewające i jednocześnie mocno sycące zupy, które jeszcze kilka miesięcy temu podawaliśmy w formie gęstych kremów czas zamienić na te lekkostrawne i wiosenne. My zdradzamy Wam przepis na pyszną zupę z pomidorami i brokułem.

Składniki:  Makaron
kolanko – 250gPomidory w puszcze –
400 mlWywar mięsny – 400 mlCebula – 1 szt.Marchew – 2 szt.Brokuł – 1 szt.Olej – 1 łyżkasól, pieprz, cukier2 marchewki1 brokuł Sposób przygotowania: Makaron kolanko gotujemy według zaleceń na opakowaniu.Wywar gotujemy razem
z marchewkamiBrokuł dzielimy na
różyczki i gotujemy w osolonej wodzieBrokuł razem z
groszkiem ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić. Cebulę drobno siekamy
i podsmażamy. Następnie dodajemy pomidory w puszcze.Całość dodajemy do
mięsnego wywaru i przez chwilę gotujemy.Przyprawiamy solą,
pieprzem.Na koniec dodajemy
ugotowane brokuły.Podajemy z makaronem.

od 12 lat
Wideo

echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na warszawa.naszemiasto.pl Nasze Miasto