Składniki: Makaron
kolanko – 250gPomidory w puszcze –
400 mlWywar mięsny – 400 mlCebula – 1 szt.Marchew – 2 szt.Brokuł – 1 szt.Olej – 1 łyżkasól, pieprz, cukier2 marchewki1 brokuł Sposób przygotowania: Makaron kolanko gotujemy według zaleceń na opakowaniu.Wywar gotujemy razem
z marchewkamiBrokuł dzielimy na
różyczki i gotujemy w osolonej wodzieBrokuł razem z
groszkiem ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić. Cebulę drobno siekamy
i podsmażamy. Następnie dodajemy pomidory w puszcze.Całość dodajemy do
mięsnego wywaru i przez chwilę gotujemy.Przyprawiamy solą,
pieprzem.Na koniec dodajemy
ugotowane brokuły.Podajemy z makaronem.
echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?