MKTG NaM - pasek na kartach artykułów

Lola's Cupcakes. Najsłodsze ciastka z unikatową recepturą

Sonia Tulczyńska/Szymon Starnawski
Lola's Cupcakes. Najsłodsze ciastka z unikatową recepturą
Lola's Cupcakes. Najsłodsze ciastka z unikatową recepturą Szymon Starnawski
Lola's Cupcakes to dwoje przyjaciół - Krzysztof i Agnieszka, którzy pięć lat temu rozpoczęli słodką przygodę. Całość miała swój początek w Australii, a niektórzy warszawiacy mogą pamiętać smakowity sklep w "blaszaku" na ul. Przeskok. Mimo, że budynek już nie istnieje, magia ciasteczek od Loli dalej istnieje i wciąż osładza stolicę.

- W Australii babeczki były wszechobecne i tak popularne, jak nasze rodzime pączki. Dlatego postanowiliśmy przynieść ten biznes do Polski - mówi jeden z założycieli Lola's Cupcakes, Krzysiek Makuch i dodaje: Udało nam się stworzyć punkty w Gdyni, Łodzi i kilku Warszawskich centrach handlowych. Niestety prawa rynku są okrutne a działania zarządów centrum handlowych nastawione na wyłączny własny zysk, dlatego ze względu na rosnący, horrendalny czynsz, byliśmy zmuszeni zrezygnować z takiej działalności. Funkcjonujemy z powodzeniem na naszej ukochanej Saskiej Kępie. Tu żyjemy i mieszkamy, tu też pracujemy i strasznie nam miło, że tak duża rzesza naszych wielbicieli podążyła tu za nami. Nasza kawiarnia mieści się na ul. Zwycięzców 23 tuz za rogiem ulicy Francuskiej.

Znane stołeczne babeczki Lola's są autorskim projektem przesympatycznego duetu przyjaciół. Co wyróżnia te wyroby spośród innych? Oryginalny frosting, a więc góra babeczki - Lola's posiadają unikatową recepturę kremu. Poza tym, wiele z ciasteczek stworzyli przyjaciele "Loli" - niektóre z "muffinków" nazwano nawet imionami twórców. Lola's Cupcakes są także wyższe o dwa centymetry, niż ciastka innych warszawskich firm. - Receptury dopasowaliśmy tak, aby ciastka nie były zbyt ciężkie, ale sycące. Nie było to łatwe zadanie, gdyż Polacy są przyzwyczajeni do pysznych wypieków naszych mam i babć, więc tradycyjne angielskie czy amerykańskie receptury mogłyby nie spełnić oczekiwań naszych klientów - opowiada Krzysztof.

Cennik
Koszt babeczki rozpoczyna się od 3 zł, najdroższe ciastko kosztuje 7 zł. - Cena zależy od rozmiaru. Babeczki dekorowane, na specjalne zamówienie, wyceniane są indywidualnie. Naszą najbardziej znaną, zastrzeżoną nawet recepturą, jest babeczka z nadzieniem z twarożku i malin - dodaje Krzysiek.

Na Saskiej Kępie, oprócz słodkości, można także przyjść na wegański i wegetariański lunch. Koszt lunchu zupa+ drugie danie to 18 zł. Ceny śniadań rozpoczynają się od ośmiu złotych.

Czytaj też: Wootwórnia na Saskiej Kępie. W tej restauracji smak ma wiele warstw
Czytaj też: Restauracja Kameralna na Kopernika 3 kultywuje dawną tradycję

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Strefa Biznesu: Inflacja będzie rosnąć, nawet do 6 proc.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera

Materiał oryginalny: Lola's Cupcakes. Najsłodsze ciastka z unikatową recepturą - Warszawa Nasze Miasto

Wróć na warszawa.naszemiasto.pl Nasze Miasto