Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Potrawy z lasu. Jak zrobić ciastka z sosną czy tartę pokrzywową? Oto niebanalne przepisy bez grzybów

STUL
Składniki:
3 jajka
szklanka cukru
2,5 szklanki mąki
1 kostka margaryny
3 łyżki kakao
1 łyżeczka proszku do pieczenia
garść pokrojonych igieł świerka, jodły lub sosny

Przygotowanie:
Margarynę, cukier i jajka wymiksować.
Dodać mąkę, proszek do pieczenia, kakao i drobno pokrojone igły.
Ciasto rozwałkować.
Wycinać kształty za pomocą foremek.
Piec ok. 15 min.

Źródło: Lasy Miejskie Warszawa
Składniki: 3 jajka szklanka cukru 2,5 szklanki mąki 1 kostka margaryny 3 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia garść pokrojonych igieł świerka, jodły lub sosny Przygotowanie: Margarynę, cukier i jajka wymiksować. Dodać mąkę, proszek do pieczenia, kakao i drobno pokrojone igły. Ciasto rozwałkować. Wycinać kształty za pomocą foremek. Piec ok. 15 min. Źródło: Lasy Miejskie Warszawa Fot. pixabay.com / zdjęcie ilustracyjne
Jeśli masz dość tradycyjnych potraw i chcesz spróbować czegoś naturalnego, ekologicznego a przede wszystkim zdrowego i zebranego przez siebie podczas przechadzki po lesie, polecamy kilka przepisów, które odmienią twoją kuchnię. Główne składniki tych dań i przekąsek znajdziecie w warszawskich lasach i nie są to grzyby! Kliknij w zdjęcie, aby uruchomić galerię.
od 18 latnarkotyki
Wideo

Jaki alkohol wybierają Polacy?

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na warszawa.naszemiasto.pl Nasze Miasto