The One - tam gotują mięso nawet 70 godzin! Ale wy nie będziecie tyle na nie czekać

PZ
Restauracja The One - lokal gwiazd zaprasza na imprezę otwarcia Szymon Starnawski
Francuska 3 to jeden z ulubionych adresów celebrytów, aktorów, artystów. 29 września restauracja The One otwiera się oficjalnie. Zobacz, czego można w niej spróbować i jak wygląda w środku.

Lokalnie i ekologicznie
The One to autorski pomysł Tomasza Łagowskiego, doświadczonego kucharza, którego kuchnia opiera się o produkty regionalne, ekologiczne i lokalnych dostawców. W menu znajdziemy także kilka pozycji kuchni francuskiej, od dodatków (ziemniaki dukane, sos demi glace) po całe potrawy, jak chociażby zupa rybna bouillabaisse. Jednak dania The One składają się w sporej części ze składników regionalnych i typowych dodatków kuchni polskiej - od śledzia bałtyckiego, przez sery zagrodowe po tradycyjny polski rosół (16 złotych).

Na burgera i kurczaka
Tomasz Łagowski idzie jednak o krok dalej niż przeciętna restauracja z kuchnią polską. Eksperymentuje ze smakami, dodatkami i metodami kulinarnymi. Jeśli jagnięcina, to w formie burgera (39 złotych), jeśli śledź, to z korzennymi przyprawami (24 złote). Nawet filet z kurczaka podawany tu jest z dynią i kabaczkiem w maśle lawendowym (39 złotych). Tradycyjny, nawet bardzo, pozostaje w The One tatar. Zjemy go, tak jak w przedwojennej Warszawie, ze szprotką i obowiązkowym żółtkiem.

70-godzinny mostek
The One, podobnie jak każda restauracja, ma swoje sztandarowe pozycje. Zapytany o polecaną potrawę, szef kuchni mówi wprost: – Takim daniem u nas jest z całą pewnością mostek wołowy. Marynujemy go pięć dni w solance, następnie wolno gotujemy w niskiej temperaturze, około 70 godzin. Do tego dodajemy naszą autorską mieszankę przypraw, kapustę kiszoną i aksamitne purée z ziemniaków oraz grillowanego bakłażana. To zdecydowanie nasze topowe danie - tłumaczy Tomasz Łagowski.

Zobacz też: Restauracja LIF, Warszawa. Przyjdź ze swoją butelką i najedz się jak u mamy [ZDJĘCIA, WIDEO]

Lokalnie i ekologicznie
Produkty w The One pochodzą od lokalnych dostawców i są wytwarzane z poszanowaniem przyrody. W menu znajdziemy więc ekologiczne produkty i starannie wyselekcjonowane składniki. - Społeczeństwo zaczyna zwracać coraz większą uwagę na to, skąd pochodzi produkt. Dlatego też staramy się wybierać produkty jak najlepszej jakości - przyznaje szef kuchni The One.

Od morza po Tatry
Wprowadzone niedawno menu “Od morza do Tatr” odzwierciedla ten właśnie charakter lokalu. - Bierzemy produkty z całej Polski, ale nie ograniczamy się. Większość osób myśli zapewne o Morzu Bałtyckim, ale my wychodzimy na większe wody i wprowadzamy do karty ryby czy owoce morza także z wód Atlantyku. To menu będzie funkcjonowało do końca listopada - mówi Tomasz Łagowski.

Przed końcem listopada The One planuje jednak inne, warte uwagi wydarzenie. 29 września lokal świętować będzie swoje medialne otwarcie. Z tej okazji restauracja zaplanowała szereg atrakcji. O oprawę muzyczną imprezy zadba dj Adamus, a goście będą mieli szansę posłuchać Patrycji Malinowskiej, finalistki programu Mam Talent. Wstęp na imprezę wymaga posiadania zaproszenia.

Wideo

Komentarze

Ta strona jest chroniona przez reCAPTCHA i obowiązują na niej polityka prywatności oraz warunki korzystania z usługi firmy Google. Dodając komentarz, akceptujesz regulamin oraz Politykę Prywatności.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie

Wykryliśmy, że nadal blokujesz reklamy...

To dzięki reklamom możemy dostarczyć dla Ciebie wartościowe informacje. Jeśli cenisz naszą pracę, prosimy, odblokuj reklamy na naszej stronie.

Dziękujemy za Twoje wsparcie!

Jasne, chcę odblokować
Przycisk nie działa ?
1.
W prawym górnym rogu przegladarki znajdź i kliknij ikonkę AdBlock. Z otwartego menu wybierz opcję "Wstrzymaj blokowanie na stronach w tej domenie".
krok 1
2.
Pojawi się okienko AdBlock. Przesuń suwak maksymalnie w prawą stronę, a nastepnie kliknij "Wyklucz".
krok 2
3.
Gotowe! Zielona ikonka informuje, że reklamy na stronie zostały odblokowane.
krok 3